Содена питка

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1969752081k1
Содена питка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
05/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Традиционната постна содена питка, която слагаме на трапезата за Бъдни вечер, никога не е била толкова вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се сухите продукти: пресятото брашно, солта и бакпулвера.

В отделен съд се смесват оцетът, содата, захарта и 2-3 с.л. вода.

В брашното се прави кладенче, в което се сипват олиото и водата.

Меси се меко тесто, след което се оставя да почине поне 10 мин.

Печете содената питка в набрашнена и намаслена тава за 30 минути в умерена фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: