Сушени домати

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
1386622436521
Сушени домати1 / 6
05/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
320 мин.
Порции
4
"Всеки добър кулинар трябва да има бурканче сушени домати в зехтин в шкафа си"

Необходими Продукти

  • домати - 4 кг сорт Рома
  • зехтин - 1 с.л. или олио
  • чесън - 5 - 7 скилидки
  • сол - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • черен пипер - зърна
  • мащерка
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме доматите и нарязваме на 4 или 6 парчета. Подреждаме в тава с хартия. Поръсваме с олио, сол и захар.

Сушим във фурна на 100-120 градуса за 5-6 часа или докато се сбръчкат и хванат коричка.

В сух буркан редим доматите, като между тях слагаме чесън и подправки.

Накрая доливаме с олио или зехтин целия буркан. Внимаваме с количеството риган, защото след като престои, започва да горчи.

Мазнината, в която са били доматите, може също да се използва!

Получават се страхотни сушени домати за вашите ястия и салати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: