gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Постни пълнени чушки - сиврия

Постни пълнени чушки - сиврия

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9564k
Постни пълнени чушки - сиврия
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
15/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките и внимателно отстраняваме капачето със семките.

Режем чушката по дължина и махаме семките от вътрешността.

В тенджера със сгорещено олио задушаваме накълцаните лук и моркови.

Прибавяме ориза, разбъркваме и доливаме 2 1/2 ч.ч. гореща вода.

Овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер.

Оставяме на тих огън, докато оризът почти поеме водата, добавяме доматите и копъра.

Разбъркваме и оставяме леко да се охлади и оризът да абсорбира напълно течността.

С малка лъжица започваме да пълни чушките от заострена част към дръжката, без да напъваме силно, за да запазим целостта на сиврията.

Пълним догоре и нареждаме плътно в намаслена тава.

Заливаме с 1 ч.ч. гореща вода и ръсим с олио.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса под фолио за 30 мин.

Отстраняваме фолиото и запичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: