gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Коледни меденки с бадем и брашно от рошков

Коледни меденки с бадем и брашно от рошков

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9585k
Коледни меденки с бадем и брашно от рошков
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
05/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции30 бр.
"Коледа е онова време от годината, в което се правят най-вкусните сладки меденки, чували сме, че и подаръци се подаряват"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа размиваме яйцата с меда до лек крем.

Прибавяме олиото и брашното с бакпулвера и содата.

Изиспваме канелата и брашното от рожков.

Замесваме меко тесто и оставяме да почине за 30 мин.

С намаслени ръце късаме малки топчета от тестото, които оформаме на плоски меденки, нареждаме в тавичка с хартия за печене и украсяваме в бадемче.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: