Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашно червено кадифе

Домашно червено кадифе

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Домашно червено кадифе1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10
"Няма да ви питаме, защото знаем, че обичате червено кадифе, просто ще ви дадем рецептата, за да си я приготвите сами"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • кафе - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • айрян - 1 ч.ч.
  • какао - 3 - 4 с.л.
  • ванилия
  • сода - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сладкарска боя - червена
  • за крема
  • крема сирене - 150 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 1 ч.ч. сладкарска
  • шоколад - 100 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички сухи съставки без захарта: пресятото брашно, солта, бакпулвера, ванилията, содата и какаото. В отделна купа разбиваме яйцата със захарта, постепенно добавяме олиото, айряна, кафето и червената боя.

Постепенно добавяме сухите съставки към сместта. Консистенцията на сместа трябва да бъде като за кекс. Според диаметъра на тавите ви може да разпределите сместа в 2 или 3 тави. Печем в умерена фурна.

Кремът се получава, като разбием сладкарската сметана с пудра захарта, след това добавяме и крема сиренето.

След като блатовете изстинат, редуваме блат, крем, блат, като завършваме с крем. Накрая заливаме с разтопения на водна баня шоколад.

Украсата е по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#267947
Потребител#267947
Моята рецепта не е точно такава, но... ??
23.12.2020 12:25