Начин на приготвяне
Смесваме всички сухи съставки без захарта: пресятото брашно, солта, бакпулвера, ванилията, содата и какаото. В отделна купа разбиваме яйцата със захарта, постепенно добавяме олиото, айряна, кафето и червената боя.
Постепенно добавяме сухите съставки към сместта. Консистенцията на сместа трябва да бъде като за кекс. Според диаметъра на тавите ви може да разпределите сместа в 2 или 3 тави. Печем в умерена фурна.
Кремът се получава, като разбием сладкарската сметана с пудра захарта, след това добавяме и крема сиренето.
След като блатовете изстинат, редуваме блат, крем, блат, като завършваме с крем. Накрая заливаме с разтопения на водна баня шоколад.
Украсата е по желание.
Коментари