gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми с кайма

Лозови сарми с кайма

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1491k1
Лозови сарми с кайма
Снимка: Иси
1 / 5
06/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Лозови сармички с кайма - всички у дома ги обожават"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете скълцания ситно лук, добавете каймата с ориза и бъркайте добре.

Овкусете с подправки и долейте 1 ч.ч. вода. След като водата се абсорбира, снемете сместа от огъня.

Запържете в тенджера с малко олио доматеното пюре заедно с малко сол.

Завивайте по лъжица от плънката във всяко лозово листо и оформяйте стегнати рулца.

Подреждайте лозовите сарми плътно една до друга в тенджерата. Долейте 2 ч.ч. вода и притиснете с обърната чиния - това се прави, за да не се развият по време на готвенето.

Варенето на сармите отнема около 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: