gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Уханен ориз Басмати

Уханен ориз Басмати

Уханен ориз Басмати
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
07/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
"Макар и просто ориз, той също има нужда от своето добро овкусяване. Поднесете като гарнитура към любимите пържолки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете ориза за около 15 мин. Разтопете маслото и добавете канелената пръчица. Добавете подправките.

Изцедете ориза и го добавете към ароматното масло. Гответе при непрекъснато бъркане, докато оризът се избистри.

Добавете горещата вода и продължете с бъркането. В случай че количеството на течността е недостатъчно, можете да налеете още вода.

Похлупете с капак и гответе на бавен огън, докато оризът поеме течността. Гарнирайте с резенчета лимон.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: