Обикновена баклава

07/01/2016
Valentina Psaltirova
отValentina PsaltirovaПомощник Готвач1522431652
"Обикновена баклава - необикновена наслада "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 752
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавата от печката /квадратна/ се сипва олио, колкото да покрие дъното, и се разстилат корите по 2 броя. Между тях се ръси захар - 1 шепа, 2-3 с.л. олио, счукани орехи и малко канела.

Нарязва се на ромбоиди и се пече в предварително загрята фурна 40-50 минути до готовност. Покрива се с месал - да омекне и изстине.

В тенджера се сварява сиропът и докато е още горещ, се залива изстиналата баклава с него.

По желание при реденето на баклавата може да се сложат 4-5 цвята карамфил. На всеки ромбоид се ръси малко сусам.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар