Гризини с пармезан и кашкавал
Grisine sa parmezanom i kačkavaljem
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с пармезан и кашкавал

Гризини с пармезан и кашкавал

Гризини с пармезан и кашкавал
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 2
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"За киновечери с приятели или ако просто обичате да хапвате нещо през целия ден"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Маята, захарта, малко от брашното и леко затоплената водичка се забъркват на кашица. Оставя се на топло сместа да шупне.

След това всички съставки се замесват в тесто, което се покрива с кърпа и оставя да втаса. След това тестото се разделя на 4 части, като всяка част съответно се дели на още 10 парчета. Така общо ще получите 40 гризини.

Всяка част се оформя на фитил с дължина около 25-26 см. Редят се в тави, застлани с хартия за печене. Пекът се в предварително загрята фурна на около 190 градуса без вентилатор.

Страхотни за гости и просто ей така да си гризкате нещичко, докато гледате телевизия или четете книга, или разпускате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: