gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Содени хлебчета с кашкавал

Содени хлебчета с кашкавал

Содени хлебчета с кашкавал
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 2
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Кой може да устои на аромата на прясно изпечени содени хлебчета с кашкавал, със сигурност ние не можем"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате си брашното. Отделно си погасяте содата в млякото и ги прибавяте към брашното. Разтапяте маслото и прибавяте и него. Сиренето се натрошава и също се прибавя.

Ако е по-соленичко, може да пропуснете солта, ако желаете. Омесвате тестото-главно с лъжица. Доста е лепкаво, но такова трябва да е.

Когато придобие що годе форма на топка, го изваждате от съда и внимателно, с постоянно топене на ръцете ви в брашно, го разделяте на 6, 9 или 12 топчета.

Нарязвате студеното масло на съответната бройка парченца. Всяко оформено топче го редите в тава застлана с хартия или намазана с мазнина.

Когато ги наредите, забучвате във всяко топче парченцето масло и намазвате около него с жълтъка. Печете на 160-170 градуса до златисто.

Подходящи за закуска с айранче

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: