Агнешко печено със зелен лук и девесил

08/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"Крехко и сочно агнешко с зелен лук и девесил, което се топи на езика - по оригинална рецепта - страхотно предложение от българската национална кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 845
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1.5 - 2 кг
  • лук - 2 връзки зелен
  • девесил - 5 - 6 пресен, големи стръкове с дръжките
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на средни по големина парчета и се залива с вода, така че водата да покрива един пръст дъното на тавата. Дръжките на девесила се нарязват на ситно и се добавят към агнешкото месо.

Агнешкото се овкусява с подправките. Отгоре се залива с олио и се слага да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, като периодично месото се разбърква.

Когато водата в тава се изпари и месото започне да се запича, се добавя нарязания на колелца лук и се разбърква добре. Ястието се запича още 10-15 минути. Поднася се топло с подходяща сезонна гарнитура и зелена салата.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар