Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с киселец и извара

Банички с киселец и извара

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Банички с киселец и извара
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
10/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Трябва ви само малко готово тесто за хляб и пресен киселец, такава закуска ще спретнете, че ум ще ви зайде"

Необходими Продукти

  • тесто за хляб - 800 г
  • киселец - 200 г
  • извара - 350 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • масло - 40 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • жълтъци - 1 бр. + 1 с.л. прясно мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселецът се измива и почиства. Нарязва се на ситно. Измийте и зеления лук, отстранете брадичките и нарежете на кръгчета.

В тиган разтопете маслото и задушете леко лука и киселеца. Добавете изварата и черния пипер. Разделете тестото на 8 еднакви топки по 100 г. Всяка една разточете на елипса с дължина около 25 см.

Разпределете сместа равномерно и навийте на руло с възел. Така пригответе всички банички.

Поставете ги в плитка тава, покрита с хартия за печене. Отгоре се намазват с разбития жълтък и млякото.

Печете в загрята на 200 градуса фурна до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: