Вкусно пиле Табака

Вкусно пиле Табака
Снимка: Мария Беженар
1 / 2
08/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Крехко пилешко с уникален аромат и невероятен сос - едно изкушение, на което няма как да устоите"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. (750 - 800 г)
  • лют пипер - на вкус
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • копър - 2 стръка
  • магданоз - 2 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • домати - 4 зелени
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 3 скилидки
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • маргарин - 1 с.л. или масло
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете пилето на две през гърдите. Начукайте до средно тънка пържола и поръсете със сол и черен пипер.

Счукания чесън разбъркайте със сметаната и овкусете с черен пипер. Намажете пилето отвсякъде с тази смес и оставете да престои 10 минути.

Изпържете пилето на оребрен чугунен тиган с капак, като преди това го загреете много добре. Първо сложете вътрешната част на пилето да се пече и след това го обърнете.

За сос Кемали нарежете доматите на едри парчета. Сложете ги да се сварят и пюрирайте. Овкусете соса с чесъна, копъра, магданоза, едро счукан лют пипер на вкус и малко лимонов сок.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: