Ретро Овчарски пай

08/01/2016
"Не е задължително да чакате специален повод, за да приготвите това прословуто ястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 515
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата61
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Овчарски Пай

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода. Пасират се като за пюре, добавят се маслото и прясното мляко, посоляват се на вкус.

В тиган последователно се задушава нарязаният лук, моркови и чушки, след което към тях се добавя каймата, овкусена със сол, черен пипер и чубрица. След това се добавят настърганите домати. Готви се, докато сосът поизври, накрая се добавя ситно нарязан магданоз.

В намаслена тавичка най-отдолу се слага зеленчуково-каймената смес, заравнява се. Отгоре се разпределя пластът картофено пюре, който също се заравнява. Отгоре се поръсва обилно с настъргания кашкавал.

Пече се в предварително загрята фурна, докато кашкавалът придобие приятен златист цвят.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радомира Михайлова
Стана уникален, когато бях на гости в Англия опитах за първи път, но този се получи по-хубав...знам ли може би заради продуктите и разликата във вкусовите им качества.
0
0