Бутер плодова тарта
Lisnati voćni tart
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Тарт»Бутер плодова тарта

Бутер плодова тарта

Бутер плодова тарта
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
29/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Красивият вид не винаги може да гарантира за добрия вкус, но в този случай тази плодова пита е просто феноменална"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките. Нарежете ги на малки парчета. Карамелизирайте парчетата с 1/2 ч.ч. захар.

Загрейте млякото и останалата захар. Добавете разтвореното нишесте и бъркайте крема да готовност. Смесете крема с карамелизираните ябълки.

Оформете тарта от бутер тестото, като го сложите в подходяща тава, на дъното на която има домакинска хартия. Повдигнете леко крайчетата.

Изсипете сместа и разстелете.

Нарежете прасковите на резенчета и ги наредете върху крема /да се образува едно голямо цвете/.

Изпечете тарта в гореща фурна за около 20 мин.

Поръсете с пудра захар.

Бутер плодовата тарта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: