Яхния с луканка

17/07/2011
тин
оттинНовак276
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 169
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • луканка - 300 гр.
  • лук - 600 гр.
  • сини сливи - 200 гр. сушени /без костилки/
  • домати - 200 гр. от консерва
  • брашно - 1 или 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 1 к.ч.
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото задушаваме лукът нарязан на полумесеци. Когато лукът поомекне, се прибавя брашното, бърка се 2-3 минути, после се добавя червения пипер, доматения сок.

Заливаме с бульон или гореща вода, за да се получи умерена гъстота.

Варим 10 минути и прибавяме: луканката нарязана на тънки резенчета или квадратчета, измитите сушени сливи без костилки, дафиновия лист, черния пипер, чубрицата и люта чушка по желание.

Яхнията доваряваме на слаб огън. Подправяме със
захарта и я сваляме от печката.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар