gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Пълнени миди с кашкавал

Пълнени миди с кашкавал

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2152k1
Пълнени миди с кашкавал1 / 2
04/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Едни доста интересни пълнени миди за всички смели експериментатори в кухнята"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг с черупките
  • масло - 1/2 пакетче (60 г) или мас
  • свинско месо - 200 г крехко
  • мозък - 200 г сварен
  • мазнина - 3 с.л.
  • брашно
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • жълтъци - 1 бр.
  • сардели - 1 сардела
  • магданоз
  • кашкавал - 100 г
  • карфиол - 100 г
  • грах - 100 г
  • масло - за намазване
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се задушава в половината от мазнината с малко вода. Когато поомекне, се добавя свареният мозък заедно с предварително задушените грах и карфиол.

В отделен съд приготвяме гъст Сос Бешамел от прясното мляко и няколко лъжици брашно.

Когато изстине, добавяме жълтъка и половината кашкавал. Подправяме с черен пипер, сол и ситно нарязан магданоз.

Смесваме всички продукти заедно. Обезкостените сардели стриваме с масло.

Предварително сварените миди се почистват и отделят от черупките. Черупките намазваме с масло и отново поставяме мидите вътре.

Отгоре слагаме от готовата смес и посипваме с кашкавал и галета.

Мидите се подреждат в тава и се пекат на умерена фурна за около половин час.

Пълнените миди с кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: