Питка със сусам

09/01/2016
Виктория
отВикторияНовак1114
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции13
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо850
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пресява се брашното в дълбока купа.
2. След пресяване на брашното правим кладенче, добавяме маята, захарта, солта, 1 яйце. Сместа се разбърква леко.
3. Добавя се 150мл хладко мляко ( не трябва да е студено; ако маята е на кубче - може да се разтвори в млякото), ако има нужда се добавя малко вода.
4. Меси се много хубаво, докато тестото стане готово.
5. Оставяме в топло помещение купата, покриваме я с готварска кърпа.
6. Чакаме докато тестото изпълни цялата купа ( зависи от стайната температура от 30 мин. до 60 мин.).
7. Взимаме тава, подходяща за печене на питка, слагаме хартия за готвене и намазваме с олио, за да не залепне.
8. Разделяме тестото на топки.
9. Всяка топка я разточваме, поръсваме с брашно при необходимост и намазваме с малко олио. Навиваме разточеното тесто и поставяме в тавата. Отгоре може да го намажем с малко олио.
10. Правим това с всички топки.
11. Намазваме с жълтък.
12. Поръсваме със сусам.
13. Оставяме за 20 -30 мин. и през това време тестото изпълва тавата.
14. Печем на загрята фурна на 180 градуса, около 30 мин.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Виктория
Виктория
09.01.2016 17:16
Блгодаря :)
0
0
АДи
АДи
09.01.2016 17:14
Супер е
3
0
Виктория
Виктория
09.01.2016 15:00
Мили дами, пробвайте рецептата, ще останете доволни! :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв