Арабско реване с прясно мляко

16/12/2012
Дарина
отДаринаНовак
"Това е определено е най-вкусното реване, което сме опитвали. Къде да гласуваме за него?"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 415
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. Прибавя се брашното смесено с бакпулвера и ванилиите.

Пече се в тава намазана с масло и покрита с брашно.

Сиропът се приготвя от прясното мляко, което се сварява със захарта и се ароматизира с ванилия.

Студеното реване се залива с топлия сироп и се нарязва.

подобни рецепти тук

5 6
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Павлова
Павлова
17.01.2014 15:46
1 Чаша Захар е за Яйцата, а Двете Чаши а може и по-малко за Млякото за сиропирване
0
1
Християна
Християна
01.08.2013 23:02
Мили дами,мисля че количеството на захарта зависи от вкуса на човек....!Майка ми години наред прави този сладкиш и винаги става невероятен...,но никога по рецепта и количества (както и аз самата)!Всичко е на око!Така според мен,може да си направите перфектното за вас Реване!
Все пак вкусове различни,не всеки обича пракалено сладко или обратното...!
Така,че не се впрягайте,а вложете фантазия в кухнята!Сигурна съм,че резултатите ще бъдат положителни..
3
1
Галка
Галка
21.06.2013 18:24
Когато приготвям този десерт, първо започвам със сиропа. Прясното мляко (1 литър) се сварява със захарта, която е 2 ч. ч., но е много и може да се намали и 1 ванилия. Следва приготвянето на блата. Разбивам яйцата с 1 ч. ч. захар. После прибавям брашното, което е смесено с бакпулвер и 1 ванилия. Пека го в намазнена и набрашнена тава. Топлото реване се нарязва и залива със студеното мляко. И когато млякото попие и десерта се охлади го украсявам с настърган шоколад.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв