Пиле Пармиджано

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
28/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Мелодия и аромати от вкусове и текстури - тази рецепта е истинска симфония на насладата"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 бр. пилешки филета
  • розмарин - 1 ч.л
  • мащерка - 1 ч.л
  • магданоз - 1 ч.л
  • сол
  • чер пипер
  • зехтин
  • моцарела - 250 г
  • пармезан
  • масло
  • за соса Маринара
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 накълцани скилидки
  • целина - 1 стрък нарязан надребно
  • моркови - 1 бр. нарязан на дребно
  • доматен сос - 2 кутии по 400 г
  • босилек - пресен, няколко листа
  • дафинов лист - 2 листа
  • сол
  • чер пипер
  • масло - ако се наложи
  • зехтин - 6 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на сос Маринара: В тенджера загрейте зехтина на среден огън. Запържете лука и чесъна за около 2-3 мин. или докато омекнат. Добавете морковите и целината и овкусете със сол и чер пипер. Пържете за около 5 минути.

Добавете доматения сос, босилека и дафиновите листа и оставете да къкри на слаб огън, докато се сгъсти. При готовност извадете дафиновите листа и опитайте на вкус.

Ако сосът има все още кисел вкус (от доматите), добавете малко студено масло. След като изстине доматеният сос - пасирайте.

Приготвяне на пиле Пармиджано: Разбъркайте зехтина с билките.

Подправете със сол и черен пипер. Намажете с четка пилешките филета с овкусеното масло.

Загрейте тиган на силен огън. Запечатайте за по 2 мин. от всяка страна пилешките филета.

Поставете пилешките филета в тава и залейте с доматения сос. Нарежете моцарелата на филийки и поставете върху пилешките филета. Накрая поръсете с няколко лъжици пармезан и сложете малки бучки масло върху филетата.

Ястието се пече за около 15 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: