Ябълкови щруделчета с пудра захар

09/01/2016
Мария Божилова
отМария БожиловаЧирак5561
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 318
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и стъргват на едрата част на рендето или на чопър. Слагат се смлените на едро орехови ядки, захар и канела и се разбърква, за да се получи плънката.

Във всяка кора се слага парченце масло и три лъжици от плънката. Навива се като пликче, за да се получат самостоятелни щруделчета.

Нареждат се в тава, която е намазана с масло. Върху всяко щруделче се слага парченце масло.

Пече се във фурна с вентилатор на 200 градуса, без вентилатор 150 - 180 градуса.

Сервират се поръсени в пудра захар.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар