Баница с праз, зеле и червен пипер
Pita sa prazilukom, kupusom i alevom paprikom
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Баница с праз, зеле и червен пипер

Баница с праз, зеле и червен пипер

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5633k2k2k8
Баница с праз, зеле и червен пипер
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
20/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Една от най-вкусните зимни баници"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на ситно и се запържва.

Зелето се нарязва и се прибавя към праза, като се запържва заедно с праза до омекване.

Прибавя се червен пипер. Тавата се намазва с олио.

Нареждат се корите, като се поставя от плънката между тях.

Зелникът се нарязва на парченца и се пече във фурна на вентилатор на 200 градуса (без вентилатор 150-180 градуса).

Баницата с праз, зеле и червен пипер е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: