Немски сладкиш

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k2k6
Немски сладкиш1 / 2
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции10 парчета
"Немски сладкиш с два вида крем, който заслужава централно място на масата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта. След това се прибавя киселото мляко, погасено с хлебната сода. Добавят се брашното, канелата, какаото и олиото. Готовата смес се изсипва в намазана с олио тава и се пече в загрята фурна на 200 градуса.

Докато се пече, приготвяме сироп от 1 ч.ч захар и 1 ч.ч вода. Когато извадим готовия блат, го сиропираме със студения сироп. Украсява се по желание с горена захар, смлени орехи или шоколадови пръчици.

Жълт крем: Обърква се с лъжица и се намазва блата, докато е горещ, след което го оставяме да изстива.

Бял крем: Разбиват се 2 с.л. захар и 2 белтъка до целувчена смес. Белият крем се нанася върху втвърдения жълт крем.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: