Деликатес с шоколад, малини и сливи

12/01/2016
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо235
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се отделят от белтъците.

Сливите се накисват в чая и брендито за една нощ.

Продълговата форма за кейк се застила с намазана с масло хартия.

Шоколадът се натрошава и се разтопява с половината масло на водна баня. Охлажда се.

Останалото масло се разбива със захарта и постепенно се прибавят жълтъците и какаото. Към сместа се прибавят шоколадът и сливите.

Разбиват се поотделно сметаната и белтъците. Най-напред към шоколадовата смес се прибавя сметаната, а след това и белтъците.

Сместа се изсипва във формата, покрива се с фолио и се замразява за 4 –6 часа.

От 200 г малини, захарта и лимоновия сок се приготвя малиново пюре и се изсипва във формата преди сервиране. Украсява се с малини.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар