Хризантеми с колбас

Хризантеми с колбас
Снимка: Радомира Михайлова
2 / 7
10/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Чуден букет от хризантеми - но в чиния"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 - 260 г
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • колбас - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате си брашното, погасяте содата в киселото мляко и ги добавяте заедно със другите съставки при брашното и замесвате тестото.

Разделяте го на две и разточвате кори с дебелина около 2 мм и изрязвате кръгчета с големина на чайна чаша.

Колбасът в моя случай е салам тип Камчия - нарязваме на филийки, по възможност по тънички (2-3 мм).

Между две тестени кръгчета поставяме една филийка салам и режем, като оставим малко от центъра на четири и след това на още четири.

След това всяко парченце го обръщаме настрани. Нареждаме в тава, застлана с хартия, и печем на 170-180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maria Petrova Rolovic
Maria Petrova Rolovic
Чудесна идея! Преди малко направихме една за проба, но се изяде светкавично и нямам снимка! Благодаря за предложението! ☺
28.04.2020 15:18
Албена Асенова
Албена Асенова
И много вкусни,забравих да допълня.
10.05.2016 17:45
1
Албена Асенова
Албена Асенова
Получиха се много ефектни.Доокрасих г и с малко маково семе.
10.05.2016 17:44
1