Класическа френска лучена супа

10/01/2016
Ваня  Величкова
отВаня ВеличковаПомощник Готвач629171
"Вкусът на тази класическа супичка ще ви пренесе в слънчева Франция "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 066
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. На котлона разтопете маслото в гърне на слаб огън. Добавете лука, нарязан на полумесеци, и задушете за около 30 минути.

Поставете гърнето във фурната с леко отворен капак. Намалете на 150 гр и гответе около час, като разбърквате от време на време за да не загори. Готовият лук трябва да има карамелен загар.

Отново сложете гърнето на котлона на умерен огън и залейте с виното. Когато се поизпари добавете бульоните соса и чесъна и варете така 40 минути.

Разрежете франзелите на две и намажете с масло всяка половина, след което ги запечете на скара.

Сервирайте супата в купа, сложете парче франзела и поръсете с ементал. Запечете внимателно отгоре, за да може сиренето да се разтопи.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Рецептата е великолепна! Благодаря! Чудех се откъде идва този червеникав цвят от снимката, след като няма червен пипер или нещо, което да го добива, но и моята стана червеникава. :) Явно е от лука, който от продължителното готвене става почти карамелен на цвят. Препоръчвам горещо тази рецепта и отново благодаря на автора.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв