Класическа френска лучена супа с бяло вино
Klasična francuska supa od luka
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена Супа»Класическа френска лучена супа с бяло вино

Класическа френска лучена супа с бяло вино

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2172k1
Класическа френска лучена супа с бяло вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
10/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Вкусът на тази класическа супичка ще ви пренесе в слънчева Франция"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. На котлона разтопете маслото в гърне на слаб огън. Добавете лука, нарязан на полумесеци, и задушете за около 30 минути.

Поставете гърнето във фурната с леко отворен капак. Намалете на 150 гр и гответе около час, като разбърквате от време на време за да не загори. Готовият лук трябва да има карамелен загар.

Отново сложете гърнето на котлона на умерен огън и залейте с виното. Когато се поизпари добавете бульоните соса и чесъна и варете лучената супа така 40 минути.

Разрежете франзелите на две и намажете с масло всяка половина, след което ги запечете на скара.

Сервирайте класическата френска лучена супа в купа, сложете парче франзела и поръсете с ементал. Запечете внимателно отгоре, за да може сиренето да се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: