gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с кисело зеле в гювеч

Свинско с кисело зеле в гювеч

Свинско с кисело зеле в гювеч
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
09/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Онези от вас, които предвидливо са сложили в буркан или във фризер малко от киселото зеле, ще могат целогодишно да гостят близките си с класическото свинско с кисело зеле в гърне"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 голяма
  • свинско месо - 700 г от плешка
  • олио - 3 с.л.
  • мас - 1 с.л. свинска
  • черен пипер - 6 - 7 зрънца
  • сол - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 щипка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и свинската мас в тиган и запържваме нарязаното свинско месо на хапки.

Щом се зачерви, се прибавя 1 ч.л. червен пипер, разбърква се и се сваля от котлона.

Киселото зеле се нарязва и сипва в гювеча. Отгоре се сипва запърженото месо, дафинов лист, солта и зърната черен пипер.

Сипва се 300 мл хладка вода и затваряме с капака. На долно ниво върху скарата печем в студена фурна 2 часа на 200 градуса.

Поднася се поръсено с прясно смлян черен пипер. Чаша червено вино е чудесна комбинация!

Свинското с кисело зеле в гювеч е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: