gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Джинджифилови коледни сладки

Джинджифилови коледни сладки

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6912k1
Джинджифилови коледни сладки
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 12
11/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Няма значение колко сме хапнали по Коледа, в корема винаги ще се намери място за още малко Джинджифилови коледни сладки"

Необходими Продукти

  • канела - 1 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • меласа - 1/2 ч.ч. или мед
  • джинджифил - 2 ч.л. настърган, пресен
  • сода - 2 ч.л.
  • масло - 1/2 ч.ч. нарязано на малки кубчета
  • яйца - 1 бр. голямо
  • брашно - 3 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Миксирайте и загрейте на средна температура захарта и меласата. Сложете към тях ароматните подправки и разбъркайте. Премахнете от огъня разтопената вече смес и вложете содата.

С разбърквания сложете маслото. След това прибавете разбитото яйце. На тънка струя сипете брашното и замесете тесто.

Междувременно включете фурната на 200 градуса. Разточете тестото на кора, дебела 0.5 см. От нея оформете сладки с интересна форма с помощта на специални формички за сладки.

Поставете ги в тава върху хартия за печене и печете до готовност. Щом започнат да им покафеняват крайчетата, е време да бъдат извадени. Готовите сладки украсете според въображението си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: