Празнични Прасковки

20/12/2017
Skilful Cook
отSkilful CookНовак3
"И за делник, и за празник - най-вкусните празнични прасковки "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 920
  • Преглеждания за месеца109
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • свинска мас - 1 ч. ч. топена
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • амоняк - 1 пакетче
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - за меко тесто
  • захар - кристална за овалване
  • сладкарска боя - червена и жълта(аз използвах степчета)
  • мармалад - или сладко за слепване
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Яйцата разбиваме със захарта, добавяме разтопената мас и киселото мляко смесено с амоняка и ванилията. Постепенно добавяме брашното и замесваме меко тесто.

От мекото тесто правим топчета с големина на орех и ги печем в загрята на 200 градуса фурна до порозовяване. Слепваме бисквитките с мармалада.

Разтваряме сладкарската боя (или степчетата) и всяка бисквитка потапяме от едната страна в червено, а от другата в оранжево и след това овалваме в кристална захар.

За листенцата можете да използвате зелен марципан Варна ( но може да импровизирате, като използвате чимшир, маслен крем, студена глазура и дори изрязани от зелена хартия листенца).подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Емилчка
Емилчка
20.12.2017 18:13
Трудоемки са, но стават много хубави. Аз слагам масло вместо свинска мас.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв