Консервиранa бобена салата

11/01/2016
Ирина Андреева Jolie
отИрина Андреева JolieГотвач232324101
"Казват, че колкото по-дълго отлежава салатата, толкова по-вкусна става. Но не знаем, дали това е вярно,защото при нас бързо, бързо се изяжда!"
Приготвяне40 мин.
Готвене210 мин.
Общо250 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 547
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • чушки - 1 кг червени
  • моркови - 1.500 кг
  • боб - 1 кг бял
  • кисели краставички - 1 буркан
  • доматено пюре - 1 буркан от 700 г
  • пюре - 300 г пиперково (1/2 буркан)
  • дафинов лист - 6 - 7 бр.
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • олио - 300 мл
  • оцет - 200 мл или на вкус
  • сол - 3 с.л. или на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба и го отцедете. Нарежете киселите краставички на кръгчета. Измийте морковите, нарежете ги на кръгчета и ги сварете, но не много. Измийте и нарежете чушките на ленти и ги попарете с гореща вода и варете до омекване.

В караванка или много дълбока тенджера сипете боба, прибавете морковите, чушките и киселите краставички. Разбъркайте и добавете доматеното и пиперковото пюре.

Добавете всички останали подправки и разбъркайте до пълното смесване и овкусяване на салатата. Опитайте и добавете нещо, ако е необходимо. Напълнете малки бурканчета и ги затворете добре.

Стерилизирайте за 15 минути след завиране на водата. Извадете ги внимателно и ги обърнете с капачките надолу. След изстиване ги обърнете и приберете на тъмно и хладно място.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар