gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервиране на зелен боб

Консервиране на зелен боб

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6913k1
Консервиране на зелен боб1 / 4
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ако си падате по яхниите и гювечите - ето как да се запасите със зелен фасул за зимата"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 1 кг
  • сол - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.

Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта.

Налейте с вода догоре, затворете бурканите и ги стерилизирайте за десетина минути от затварянето на капачките.

Извадете внимателно и обърнете надолу с капачките.

Консервираният зелен боб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
31
20
11
Дай твоята оценка: