gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Консервиране на зелен боб

Консервиране на зелен боб

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6731k1
Консервиране на зелен боб1 / 4
10/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3 буркана
"Ако си падате по яхниите и гювечите - ето как да се запасите със зелен фасул за зимата"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 1 кг.
  • сол - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре фасула, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см.

Изсипете в буркан от 800 мл. и подправете със солта. Налейте с вода до горе, затворете бурканите и ги стерилизирайте за десетина минути от затварянето на капачките.

Извадете внимателно и обърнете надолу с капачките.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: