gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Консервиране на зелени домати

Консервиране на зелени домати

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6403k1
Консервиране на зелени домати1 / 2
11/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2 буркана
"Много са вкусни зелените домати, затова ви даваме рецепта за консервирането им - да ги опитате и вие"

Необходими Продукти

  • зелени домати - 1 кг
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • копър - 1 вр.
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 6 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • олио - малко
  • сол - 2 с.л.
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки.

Нарежете морковите или ги настържете.

Разпределете ги в два средно големи буркана. Редите и доматите, като между тях слагате нарязан копър, чесън и по някое зърно черен пипер.

Сипвате по 3 с.л. оцет във всеки буркан, по 1 с.л. сол и захар. Капвате и по малко олио. Заливате до горе с вода и запечатвате с капачки.

Стерилизирате за 10 минути от кипването на водата. Обръщате с капачките надолу след това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: