Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Торта с шоколадов крем, бисквити и шоколадови стафиди

Торта с шоколадов крем, бисквити и шоколадови стафиди

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Торта с шоколадов крем, бисквити и шоколадови стафиди3 / 3
10/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
16
"Страхотна торта, която да зарадва малчуганите"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 110 г
  • нишесте - 40 г
  • какао - 20 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • за белия крем
  • крем - 1 бр. без варене (с вкус ванилия) (около 80 г)
  • шоколад - 100 г, бял
  • сметана - 350 мл, течна
  • желатин - 1 бр.
  • бисквити - 2 опаковки какаови, слепени на Роден край (по 180 г)
  • пудра захар - 1 с.л.
  • за кафявия крем
  • крем - 1 бр. без варене (шоколадов) (80 г)
  • шоколад - 1 бр. черен
  • сметана - 100 мл течна
  • стафиди - 1 опаковка, обвити в шоколад (100 г)
  • портокалови кори - 50 г от сладко
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • за сиропиране
  • захарен сироп - 300 мл
  • ром - 1 есенция
  • сметана - за намазване на тортата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Към тях прибавете пресятото брашно, нишесте, какао и бакпулвер. Разделете сместа на три части и изпечете три блата (24-26 см) на 180 градуса, по 15 минути всеки.

Оставете да се охладят. Пригответе крема според указанието. Затоплете 100 мл от сметаната и към нея прибавете шоколада. Бъркайте докато се разтопи.

Към крема прибавете охладения шоколад, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти. Изсипете към крема и разтопения желатин (предварително накиснат в малко вода да набъбне).

Разбъркайте добре и оставете крема за малко в хладилника. По същия начин направете и кафявия крем, като към него добавите стафидите и портокаловите корички. Разбийте останалата сметана (250 мл) с 1 с.л. пудра захар.

Поставете единия блат върху подходящ поднос. Сиропирайте го и намажете с белия крем.

Отгоре наредете плътно слепените сладки. Покрийте ги с разбитата сметана. Поставете втория блат, сиропирайте го и намажете с кафявия крем.

Похлупете с третия блат, сиропирайте и него. Намажете цялата торта със сметана и я оставете в хладилника да стегне. След това я украсете по ваш вкус.

В моя случай шоколадовата торта е покрита с глазура брюле (оцветена в зелено) и декорирана с фигурки от фондан.

Тортата с шоколадов крем, бисквити и шоколадови стафиди е готова.

Забележка: За да ми е равна тортата отстрани съм я обвила с ленти готов пандишпанов блат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: