Тиквички с яйце и сирене във фурна

11/01/2016
"Знаем 501 рецепти с тиквички, но точно тази не я знаехме "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
41 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252 373
  • Преглеждания за месеца824
  • Преглеждания за седмицата824
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена41

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разполовете тиквичките. Отстранете сърцевината с помощта на лъжица. Бланширайте ги за кратко във вряща и подсолена вода. Отцедете ги.

Задушете в сгорещена мазнина нарязаните на дребно лук, сърцевината на тиквичките и домата.

Наредете в тавичка тиквичките, сложете от запържената плънка и полейте със смес от разбитите от сирене и яйца.

Поръсете с олио. Изпечете във фурна до готовност.

арнирайте с копър и чесън. Поднесете с кисело мляко.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#173178
Не си играя да ги бланширам - просто както са наредени в тавата се запичат във фурната за 15 минути /без плънката/, после слагаш плънката и печеш до готовност.
Пълнежа търпи всякакви вариации и подправки - лук, чесън, моркови, домати, шунка, копър, риган, кимион, чер.пипер...5 минути преди края и настърган кашкавал за разкош :)))
16
1
Stilian Penev
Stilian Penev
24.06.2016 21:54
Станаха много добре! Ние първо решихме да натрошим сиренето и след това да ги залеем с яйце, но въпрос на избор. При всички случаи, рецептата е много добра!
7
2
Биляна Владова
правя ги абсолютно същите и са страхотни всички ги обичат
14
0