gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Балкански крокмач

Балкански крокмач

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6912k1
Балкански крокмач
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 2
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
1
"Уникален балкански специалитет, с който ще вдигнете не една или две наздравици"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Указаните продукти са за един компотен буркан.

Сварете млякото за час и половина на водна баня и след това го изчакайте да изстине. Сипете го в буркан и прибавете солта и натрошеното сирене. Захлупете с пластмасова капачка.

Оставете на студено, за да се стегне по-бавно. Два-три дни го разклащайте няколко пъти. По желание прибавете люта чушка или такава от сорт кози рог.

След като е стегнал крокмачът, го отворете и забодете вътре чушката, затворете го. Условието, което трябва да се знае, е, че на чушката трябва да махнете половината дръжка и да отстраните меката част от нея, за да не се вгорчи крокмачът.

След една седмица вече е готов за консумация. Така приготвен може да се съхранява до две години, ако не е отворен буркана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: