Пълнени пирожки

12/01/2016
Мариела Христова
отМариела ХристоваПомощник Готвач22814341
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 319
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката смесвам телешката кайма с 1 чаша брашно, нарязания лук, добавям 4 яйца, овкусявам с черен пипер и сол и ги запържвам.

Едната чаша прясно мляко загрявам леко на котлона и в нея добавям солта и маята и ги оставям да шупнат.

След като шупнат, добавям и другата чаша прясно мляко и постепенно останалото брашно, като разбърквам постоянно да стане хомогенна смес.

Полученото тесто го покривам и го оставям да втаса 2-3 часа. След като е готово, правя го на няколко топки и ги разточвам, пълня ги със запържената плънка и като ги сгъна с пръсти притискам краищата им.

Намазвам тава с олио и нареждам пирожките, като отгоре ги намазвам с 1 разбито яйце. Пека ги в предварително загрята фурна на 200 градуса около 15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар