Хайдушки сач

Хайдушки сач
Снимка: Татяна Димитрова
2 / 6
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 пилешки филета
  • къри
  • соев сос
  • свинско месо - 300 - 400 г
  • червено вино
  • сол
  • черен пипер
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • тиквички - 1 бр.
  • олио
  • чушки - 2 - 3 червени /сурови или печени/
  • наденица - 1 сушена, суджук или луканка
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките филета се разрязват наполовина като малки пържолки, овкусяват се с къри и соев сос и се оставят да престоят в хладилник 1 час.

Свинското месо се нарязва на хапки /като за кебап/ и се овкусява с малко червено вино, сол и черен пипер. Оставя се в хладилник също за 1 час.

Докато месата престояват в хладилник, се приготвят зеленчуците. Лукът се нарязва на полумесеци, морковите – на кръгчета, тиквичката и чушките – на лентички.

След 1 час в дълбок тиган или тенджера се слага малко мазнина. Първо се задушават пилешките филета от двете страни, изваждат се. Следва задушаването на свинското месо, изважда се. В същата мазнина се задушават лукът и морковите, а към края на задушаването им се добавят тиквичката и чушките и се готвят, докато омекнат.

В дълбок пръстен съд се нареждат последователно: ред пилешки филета, ред смес от зеленчуци, ред свинско месо, ред зеленчуци, ред нарязан суджук или луканка, завършва се с настърган кашкавал.

Запича се леко във фурна до добиване на златист цвят на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: