Шоколадов киш
Čokoladni kiš

Шоколадов киш

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k2k277k
Шоколадов киш1 / 2
15/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Всичко хубаво и вкусно е с шоколад, този шоколадов киш само го доказва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се нарязва на тънки парченца. Брашното се претрива със студеното масло с ръце до трохи. Добавя се жълтъкът и захарта и се замесва тесто. Оставя се за 1 час в хладилника. Фурната се загрява на 200 градуса.

Приготвя се шоколадова заливка, като сметаната се загрява на бавен огън, добавя се натрошеният шоколад и маслото и при непрекъснато бъркане се загрява до разтопяването на шоколада.

Сместа се маха от котлона. Белтъкът на едното яйце се отделя и се разбива. Добавят се останалите две цели яйца и сместа се разбърква добре.

Яйцата се добавят в горещата смес при непрекъснато бъркане на тънка струйка. Тестото се разпределя в тавичка, като се оформят стенички и се набожда в средата на няколко места с вилица.

Пече се 15 минути на 200 градуса. Вади се от фурната, залива се със заливката и се пече още 15 минути. Поднася се напълно изстинал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: