Сладкиш Агнес

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2288322091k1
Сладкиш Агнес
Снимка: Мариела Христова
1 / 5
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Това е празничният сладкиш на нашето детство - Агнеси. Колко и пъти да го приготвим, е винаги неустоимо вкусен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и маслото разбивам до побеляване и към тях прибавям смлените орехи и брашното.

Отделям белтъците от жълтъците на яйцата и разбивам белтъците на сняг.

Прибавям ги към готовата смес и слагам да се пекат в продълговата тавичка до готовност на 180 градуса.

След като се извади от фурната се залива с крем, който приготвям от 4 жълтъка, разбити с пудрата захар.

Изчаквам 2-3 часа, преди да нарежа готовия сладкиш, за да засъхне кремът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: