gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Пържоли»Гъбен сос за пържоли

Гъбен сос за пържоли

EfrosiaEfrosia
Джедай
9635k1016k
12/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
"Този универсален сос за пържоли и всякакви меса стана тотален хит в сайта. Опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите и ги нарежете на парчета. Изсипете ги в 3 ч.ч. вряща подсолена вода, в която са прибавени чашата вино, сол, черен пипер. Всичко ври половин час, след което бульонът се отделя от гъбите.

Отделно се запържва брашното с маслото и се разрежда с гъбения бульон, след което се добавят и самите гъбки. Прибавете индийското орехче и оставете соса да ври на слаб огън около 10 минути. Ако стане прекалено гъст, се разрежда с малко гореща вода.

Сервира се на пържола с гарнитура от пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 93
4 42
3 15
2 1
1 0
Дай твоята оценка: