gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Пухкава пита с масло

Пухкава пита с масло

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Пухкава пита с масло
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
12/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
13
"Можем да се опитаме да ви разкажем колко е вкусна, а може да се осмелите да я приготвите и опитате сами По втория начин е най-вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка слагам около 100 мл от топлото прясно мляко, маята и 2 лъжици брашно. Изчаквам да се активира, през това време разбивам яйчената смес.

Пресявам брашното, прибавям и солта, правя кладенче, изсипвам яйчената смес, после активираната мая. Замесвам средно твърдо еластично тесто. Намазвам го с олио и покривам с дом. фолио в купа.

Когато втаса, разделяме втасалото тесто на две еднакви по големина части, а всяка от тях на още 3. Разточваме всяка топка на малка кора и я намазваме обилно с масло. Събираме на едно място 3 кори и навиваме на руло. Получените две рула нарязваме на триъгълници. Подреждаме ги в тавичка, а от краищата оформяме средата. След втасване се маже с разбит жълтък, прясно мляко и олио.

Пече се питката на 160 градуса в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: