Торта Наполеон с печени блатовe
Napoleon Cake
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с печени блатовe

Торта Наполеон с печени блатовe

EfrosiaEfrosia
Джедай
9695k1119k
11/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене90 мин.
Общо140 мин.
Порции10
"Пригответе домашна торта Наполеон за вашия Наполеончо Много любима торта!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • краве масло - 250 г
  • вода - 1 ч.ч. подсолена
  • оцет - 1 с.л. или лимонов сок
  • ванилия
  • захар - 5 или 6 с.л.
  • брашно - около 3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 и ½ ч.ч., за крема
  • яйца - 7 бр.
  • брашно - 8 или 9 с.л.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • захар - 300 г
  • масло - 250 г краве, размекнато
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на тортените блатове, първо, разтопете маслото и пресейте брашното. Смесете всички продукти и разбивайте с миксер и най-накрая започнете да прибавяте брашното, докато се получи стегнато тесто.

Оставете го покрито да престои в хладилника за 2 часа.

След това разделете тестото на 12 равни части, които се разточват на набрашнен плот на тънки кори. Постарайте се да са максимално тънки. Използвайте голяма чиния за шаблон, с помощта на която изрежете еднакви кръгове.

Фурната се загрява до 180 °C и корите се пекат една по една в леко намазнена тавичка. Печенето на корите става много бързо, за около 3-5 минути всяка. Оставете готовите кори да поизстинат и през това време пригответе крема Наполеон.

Прясното мляко (без 200 мл) се слага на котлона със 150 г захар да заври. В отделен съд се разбиват само жълтъците с останалите 150 г захар. Щом млякото заври, отстранете от котлона и започнете да добавяте по малко брашното при непрекъснато разбиване. След това на малки количества започнете да добавяте млечната смес към яйцата и не спирайте да разбивате.

Така приготвеният яйчен крем се връща на котлона на слаб огън, а през това време белтъците се разбиват на пяна с щипка сол. Когато кремът се сгъсти, се маха от котлона и се смесва внимателно с белтъците. Отново се връща на огъня и се вари на слаба степен, докато напълно се сгъсти. Бъркането на крема е продължително и е нужно търпение – важно е да е на слаб огън. Готовият крем за Торта Наполеон се оставя леко да се охлади и към него се добавя размекнатото масло.

Започнете да редите тортата Наполеон, редувайки блат-крем, до изчерпване на количествата. Най-отгоре намажете обилно с крем и отстрани.

Оставете Торта Наполеон с печени блатове да престои поне 12 часа, за да стегне кремът и да омекнат блатовете. Готовата торта Наполеон се декорира с шоколадови стърготини, смлени орехи или украса по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 14
4 3
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка: