Маслено тесто за пай
Shortbread Pie
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тесто»Маслено тесто за пай

Маслено тесто за пай

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3216k
Маслено тесто за пай1 / 2
05/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
"Знаете ли как да приготвите перфектния пай? Започнете от тестото"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното и захарта се смесват и се добавя маслото, яйцето и ванилията. Сместа се бърка, докато стане на трохи. Меси се до получаване на гладко тесто, като при нужда се добавят 1-2 с.л. вода.

Готовото маслено тесто за пай се оформя в топка, увива се в фолио и се оставя да почине в хладилник за 15-20 минути.

След това тестото се разточва върху гладка повърхност и се изрязва равен кръг. Фурната се загрява до 190 градуса. Готовото тесто се измества внимателно в кръгла форма за печене и се притиска леко към дъното и стените.

С помощта на вилица масленото тесто се надупчва леко и се покрива с намазнена хартия за печене. Върху хартията се нахвърлят зърна боб. Слага се да се пече 10–15 минути до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
512
43
31
20
10
Дай твоята оценка: