Зелен фасул яхния
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Зелен фасул яхния

Зелен фасул яхния

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1014k
Зелен фасул яхния1 / 4
21/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
"Любителите на месцето могат да добавят към яхнията и от него, но може да си я хапнете и така!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете и измийте зеления фасул и го нарежете. Нарежете на ситно лука и пиперките а скилидките чесън на половинки. Овкусете със сол, червен пипер и разбъркайте.

Наредете фасула на 2-3 пласта в тенджера или гърне, като между тях разпределете от зеленчуковата смес с подправките. Залейте яхнията с непълна чаша олио, 1 ч.ч. гореща вода и го сложете да ври умерен огън.

Когато фасулът започне да омеква, долейте чаша прясно мляко. Щом ястието остане с малко сос, прибавете 2-3 червени нарязани на дребно домата и наситнените магданоз и копър. Объркайте и оставете яхнията да се довари.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: