Гевреци

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5
"Всеки иска да опита от нашите гевреци, но само на вас ще разкрием тайната как ги правим толкова вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавя се маста, млякото, разбито с амонячната сода, сокът и кората на лимона, ванилията и брашното със содата бикарбонат.

Всичко се смесва добре и се оставя да престои 2-3 часа.

Точи се кора с дебелина 1 см и се изрязват гевреци, които се мажат с разбито яйце, посипват се със захар или сусам и се нареждат в намазана с мас тава.

Пекат се в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: