gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Задушени пилешки дробчета

Задушени пилешки дробчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1015k
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"Брей само какви имена им измислят на тези мезета за бира!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете дробчетата в млякото, след което ги отцедете. Задушете в част от мазнината нарязания на филийки лук до омекване. Прибавете нарязаните дробчета, оваляни в брашното, и разбъркайте добре.

Чушките нарежете на тънки ленти, а доматите настържете на ренде. Задушете в останалата мазнина пиперките, доматите и червения пипер.

Прибавете ги към дробчетата и залейте с малко гореща вода. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и задушавайте на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Задушените пилешки дробчета поднесете с чаша вино или бира. Чудесно бирено мезе са!

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: