Шоколадов крем с канела

04/04/2011
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 226
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 жълтъка + 1 яйце
  • сметана - 250 мл течна
  • мляко - 125 мл обезмаслено
  • шоколад - 200 г черен
  • захар - 1/3 чаша кафява
  • ликьор - 3 с.л. шоколадов
  • канела - 1 ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето, жълтъците и захарта с миксер. В тенджера на умерен огън загрейте сметаната и млякото.

Натрошете шоколада и щом млякото заври, отнемете от огъня и изсипете шоколада. След около половин минута разбъркайте внимателно, започвайки от средата. Така приготвената смес леко се охлажда и се изсипва внимателно върху жълтъците. Разбърква се до получаването на хомогенна смес. Прибавят се канелата и ликьора.

Загрейте фурната на на 170 градуса. Разпределете крема в огнеупорни чашки. Поставят се в тава с вода, която да покрива половината ниво на чашките.

Шоколадовият крем се пече на водна баня за около 30-35 минути (до леко стягане в средата). Готовият крем се поднася добре охладен.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар