Класически винен кебап

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6731k1
Класически винен кебап
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 6
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"От класическия винен кебап задължително се хапват поне по две порции - защото е страхотен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се надребнява на късчета, по около 30 г всяко. Поръсва се със солта, черния млян пипер. Прибавя се скълцаният лук. Мазнината се загрява и в нея се слага месото.

Готви се до редуцирането на водата. Прибавят се червен пипер, разреденото доматено пюре и половината вино.

Задушава се на тих огън, докато остане на мазнина. Залива се с малко горещ бульон или вода. Щом омекне месото, се слагат останалото вино, дафиновият лист, зърната пипер и запърженото в маслото брашно.

Тенджерата се слага в загрята на 180 градуса фурна и се готви до готовността на месото.

Сервира се със ориз, задушен в масло.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: