Кебакия - пържени марокански понички
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Тестени десерти»Понички»Кебакия - пържени марокански понички

Кебакия - пържени марокански понички

Кебакия - пържени марокански понички
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции20-22
"Да, да, знаем, че пърженото е вредно, но ... не сте опитвали толкова вкусни понички"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г /или колкото поеме/
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 80 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • пудра захар - 3 с.л. + за поръсване
  • вода - хладка 1 к.ч.
  • портокалова кора - настъргана
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето с водата, прибавете размекнатото масло и портокаловите корички. Пресейте брашното заедно с пудрата захар и бакпулвера.

Внимателно смесете двете части и замесете меко тесто. Завийте го с фолио и го оставете на студено за около 30 мин.

Готовото тесто направете на руло. Нарежете го на малки парченца. Оформете парченцата на кръгли понички, като пробийте дупка в средата.

Изпържете ги в сгорещена мазнина. Отцедете от мазнината върху домакинска хартия и поръсете с пудра захар. Може да ги залеете с подходящ сироп.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: